Bitcoin beurs

Wat is de beste Bitcoin beurs? Het antwoord op deze vraag is best ingewikkeld. Eigenlijk is een Bitcoin beurs een zwakke schakel in het Bitcoin netwerk. Dit komt doordat ze vaak centraal vanuit een bedrijf zijn opgezet.

Waarom is het opzetten van een Bitcoin beurs ingewikkeld? Wat is het probleem?

Een bedrijf moet veel kennis hebben met betrekking tot software ontwikkeling, server hosting, beveiliging, blockchain technologie, crypto wallets, ICT-beveiliging en cryptografie. Daarnaast fungeren de meeste dienstverleners als een makelaar of wisselkantoor met hoge marges. Ze bezitten bijvoorbeeld geen handelsplatform met een eigen orderboek.

Een slecht opgezette Bitcoin beurs kan makkelijk gehackt worden, waardoor er veel gestolen kan worden. Dit geldt overigens niet alleen voor Bitcoin beurzen. Het kan namelijk nog erger, namelijk op een cryptobeurs. Op deze beurs wordt er een enorm aanbod van allerlei exotische tokens en crypto activa aangeboden.  Waardoor de kans op een heleboel fraude gigantisch groot is.

Gelukkig hoeven wij in Nederland bijna geen zorgen te maken over fraude. Door de vele ICT bedrijven is het niet nodig voor Nederlanders om ver te zoeken naar een goede Bitcoin beurs of handelsbeurs in cryptovaluta. Het is daarom dus erg belangrijk om te kijken naar bedrijfsstructuur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *