Cortenstaal vijver

Een cortenstaal vijver is een vijver die een warme uitstraling heeft en past in elke tuin. Een vijver van cortenstaal is erg populair, omdat cortenstaal erg sterk materiaal is en ook nog een lange levensduur heeft. Cortenstaal is in de recente jaren erg populair geworden en het wordt niet alleen gebruikt in vijvers, maar ook in de houtopslag een barbecue of vuurschalen.

Wat is het cortenstaal dan precies?

Cortenstaal is gelegerd staal dat bepaalde corrosiebestendige eigenschappen krijgt door de toevoeging van koper, chroom en nikkel. Deze legering vormt samen een dichte barrièrelaag van hechtende sulfaten en fosfaten. Deze laag beschermt het staal vervolgens tegen verdere corrosie.

Wanneer cortenstaal blootgesteld wordt aan het weer, kan dit materiaal verkleuren. Als cortenstaal bijvoorbeeld veel in de zon staat dan verkleurt het op een andere manier dan wanneer cortenstaal in de schaduw staat.

Het staal krijgt daarnaast ook nog een roestvormige oxidatielaag. Deze laag biedt extra bescherming tegen het doorroesten van het staal. De uiteindelijke kleur van het cortenstaal hangt dus af van het weer, de temperatuur, vochtigheid en de stand van het product.

Voordelen van cortenstaal

  • Cortenstaal is een combinatie van sterkte en duurzaamheid
  • Cortenstaal past in elke tuin. Zowel in een moderne tuin als in een klassieke tuin
  • Cortenstaal is ecologisch en volledig recyclebaar
  • Cortenstaal is UV en vorstbestendig
  • Cortenstaal heeft een unieke, warme en natuurlijke uitstraling

Andere voordelen van een vijver van cortenstaal is dat een vijver van cortenstaal bijna geen onderhoud nodig heeft. Dus je kan er jarenlang van genieten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *